~ miliasfoto -

Tips från mig!

Jag lovade ju er att lägga ut tips om dessa produkter, så nu tänker jag göra det!
1. TRESemmé Heat protection (värmeskydd)
Den svarta långa sprayen med lila detaljer -på bilden till höger- är ett värmeskydd till håret, som skyddar håret från att bli mer slitet när du tex plattar/fönar/lockar håret med hög värme. Du sprayar den i håret innan du börjar tex platta det, för att det ska bli som ett skydd. Jag brukar även låta det torka in i håret innan jag drar plattången genom håret. Jag har ju såklart testat denna, eller ja, köper alltid den här. älskar den! Och jag måste faktiskt erkänna att direkt när du har sprayat värmeskyddet i håret, borstar igenom det lite kanske tills det torkar och sedan kollar på dina hårtoppar igen, då ser man hur dom klyvna/slitna hårtopparna faktiskt har minskat hur mycket som helst! Asså jag lovar er, testa den om du vet att du tex plattar håret mycket så att det blir mycket slitet. Jag har testat en hel del olika produkter,  (gör typ vad som helst för att mitt hårt inte ska vara slitet) och det här är det bästa jag har provat hitills. Jag har ju klart inte provat allt, men den här fungerar!
Den här produkten kan du hitta på lite olika ställen. Den brukar finnas på de flesta åhlens, hm osv. Men du kan även hitta den i större mataffärer bland shampoo, eller på rusta där jag brukar köpa den, haha! Priset ligger mellan 79-89:-, dom som jag har sett iaf, den kan säkert kosta mer. Men den är absolut värd priset!
2. Ricinolja
Hårprodukten man har längtat efter hela livet! Nu har dom ju äntligen hittat något som faktiskt gör så att håret växer snabbare. ja, du hörde rätt, produkten sägs få håret att växa snabbare!
Vad är det här för nånting egentligen då? Egentligen så är ricinoljan något laxeringsmedel, eller ah, jag har ingen större koll på vad det är egentligen, så fråga någon som vet. Jag vet bara att det inte är till för att ha det i håret egentligen, men det har blivit super känt för att det får håret att växa snabbare nu senaste halvåret kanske. Många utav er som läser känner säkert redan till denna, kanske redan använder den, Men jag ska berätta för dom som inte vet, eller om du undrar lite mer.
Så, fungerar det verkligen? är det sant att håret växer snabbare med ricinolja? Ja! det fungerar faktiskt. Jag har använt ricinoljan i över en månad nu och jag kan se längskillnad i mitt hår. När jag drar genom det så slutar håret lixom längre ner, helt underbart! Det sägs ju att håret ska växa fem centemeter per månad ungefär, men det tror jag däremot att mitt hår inte riktigt har gjort. men observera att mitt hår inte brukar växa speciellt mycket alls, det är så slitet att det bara går av hela tiden. Så att mitt hår faktiskt har växt 3-4 cm nu är ett under!
Hur gör man då? Jo, du gör så att du "häller" ut lite i taget av ricinoljan i handen, (fingertopparna kan jag rekomendera) och smetar helt enkelt in det i håret när det är utsläppt och genom borstat. Jag brukar vara extra noga med att massera in det i hela hårbotten sedan drar jag bara resterna på fingrarna genom resten av håret. Det ska sen sitta i håret ca en timme, det bestämmer du nog själv, men jag brukar faktiskt sova med det. Sen ska du duscha ut det såklart. Det här gör man alltså, 3-4 gånger i veckan. Men eftersom varje vecka bara innehåller 7 dagar, blir det ungefär varanan dag, right? :) Jag brukar alltså försöka ha i det innan varje gånga jag ska duscha. Så här gäller det att planera!
Finns det inget dåligt med att använda ricinolja? Nja jo, för det första är det väldigt äckligt, haha! Alltså första gången jag använde de började man ju undra om man hade köpt fel, för det var såå äckligt att smeta in i håret. En annan nackdel kan ju vara att det kan ta väldigt mycket tid, så man kanske inte alltid orkar osv. I övrigt så har jag inte haft några allvarliga problem med det. men jag har läst att det finns dom som har svårt att skölja ur ricinoljan ut håret, att håret alltså fortfarande känns fettigt fast du har duschat, eller att man måste shamponera håret flera gånger innan det försvinner. Men de här har inte hänt mig, så det gäller inte alla. Jag duschar bara som vanligt så blir håret precis som när jag inte använder ricinoljan. Jag har också läst om att det finns risk för ökad akne, men det har inte jag heller märkt av, så det gäller nog också bara vissa.
Har du ytterligare någon fråga, eller kanske bara vill tipsa mig om någon annan produkt till håret är det bara att kommentera! ;)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: